Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írjuk fel a kör egy pontjához tartozó érintőjének az egyenletét!

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Írjuk fel az X² + Y² - 2x - 3y=0 kör (0;3) pontjához tartozó érintőjének az egyenletét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, egyenlet, egyenes, koorgeometria, koorgeo
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet. Ezt a példát magyarázom a youtube videóm 8:41-től 11:15-ig tartó kicsit több, mint 3 percében. :
https://www.youtube.com/watch?v=QjKTzctTbgc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=19
Érdemes meghallgatni a hozzá tartozó magyarázatot.
Módosítva: 5 éve
1