Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1947
Angi és Jancsi együtt 30 évesek, Jancsi és Dorka pedig 35. Hármójuk életkora együttesen 48 év.
Hány éves Dorka?
Hány éves Angi és Dorka együtt?
Hány évvel idősebb Jancsi Anginál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Angi: y
Jancsi: z
Dorka: x

I. y+z= 30
II. z+x= 35
III. y+z+x= 48

III.-II. vagyis (y+z+x=48) - (z+x= 35) ebből lesz y= 13
vissza helyettesítés: az I.-be 13+z=30 ebből lesz z= 17
majd z+x= 35 = 17+x= 35 ebből lesz x= 18
0