Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
746
Egy lejtő tetején áll egy 40 kg tömegű test, majd legurul arról. Milyen magas a lejtő, ha a test lendülete a lejtő aljánál 408 kgm/s?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`m=40kg`
`I=408 (kg)*(m/s)`
`I=m*v`
A helyzeti energia alakul át mozgási energiává:
`m*g*h=1/2*m*v^2`
`40 kg*9,81 (m)/(s^2)*h=1/2*40kg*(I/m)^2`
`h=5.3 m`
0