Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Fizikai számitások

Főoldal » Általános iskola » Matematika
778
Sziasztok valaki nekem elmagyarázná hogy hogy lehetne megoldani fizikai számitásokkal szöveges feladatokat....mert nem értem
Eléggé sürgős lenne ....elöre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Feladattól függ, de példat tudok mondani. Megnézed, hogy egyedül mennyit megy külön-külön a két dolog, aztán, hogy 1 óra alatt, majd hogy x óra alatt mennyit. Pl: ha egyedül 50, akkor 1 óra alatt 1/50 (törtben, csak így tudtam megoldani), x óra alatt pedig x/50. A másik tárgy esetében egyedül pl 40-nel megy akkor a többit ugyanúgy megcsinálod, mint az előzőt. (1/40, x/40). A két x óránál kapott értéket összeadod, egyenlő 1-gyel. Vagyis: x/50 + x/40 = 1
0

A kommentben lévő feladat:

v1=60km/h 
v2=45km/h 
t1=t 
t2=t+1,5 
s1=s2 
s=v*t 
60*t=45*(t+1,5) 
15t=67,5 
t=4,5 óra 
t1=4,5 óra 
t2=6 óra 

s=v*t=6*45=270km

0