Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1479
Anna hatszor annyi idős, mint Benedek. A köztük lévő korkülönbség 40 év. Hány évesek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Anna: 6x-idős
Benedek: x-idős
a köztük lévő kor különbség: 40 vagyis, ha Benedek éle korát kivonjuk Annáéból az =40
így tehát: 6x-x=40
5x=40 /:5
x=8
Anna: 48 éves
Benedek: 8 éves

Ellenőrzés: Anna valóban hatszor olyan idős és a köztük lévő kor különbség is valóban 40 :)
Módosítva: 9 éve
0

Szerintem ezt ugy kell megoldani hogy Annát 6x-el jelölöd Benedeket x-el és 6x-ből kivonod az x-et és az egyenlő 40-el és ennyi...szoval egyenlet megoldás!!
0