Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 6.

Főoldal » Középiskola » Fizika
1755
Egy repülőgép álló helyzetből indul. A felszálláshoz szükséges sebesség 225 km/h. A gép gyorsításakor a megengedett maximális gyorsulás 8 m/s2. Legalább milyen hosszú kifutópálya kell?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a=v/t`
`8 m/s^2=(225 (km)/h)/t`
`t=7.8125 s` <- Ennyi idő alatt tudja maximális gyorsulással elérni a szükséges sebességet. Ennyi idő alatt `s=1/2*a*t^2` utat tesz meg. Innen már menni fog.

Edit: Kérésre folytatom.
`s=1/2*8 m/s^2*(7.8125 s)^2=244,14 m`
Módosítva: 5 éve
1