Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
315
Egy kamionos a lakott területen megengedett 50 km/h sebességgel haladt. Amikor elhagyja a település határát, 10 s alatt gyorsul fel 86 km/h sebességre. Mekkora volt a sebességváltozás? Mekkora volt a gyorsulás? Mekkora utat tett meg eközben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_1=50 (km)/h`
`v_2=86 (km)/h`

Sebesség változás
`Delta v=v_2-v_1=36 (km)/h`

Gyorsulás
`a=(Delta v)/(Delta t)=(36 (km)/h*3,6)/(10 s)=12.96 m/(s^2)`

Megtett út
`s=1/2*a*t^2=1/2*12.96 m/(s^2)*(10s)^2=648 m`
0