Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mátrix determináns

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
468
Az alábbi két mátrix determinánsát szeretném kiszámolni.

(Csatoltam a képet)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
A kifejtési tétellel oldottam meg az egyiket, méghozzá az első sora szerint fejtettem ki. Itt tudni kell, hogy az az elem tartja meg az előjelét, amelynek a sor és oszlopszáma páros

https://www.youtube.com/watch?v=n0uVuFx5Vtg&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=11


https://www.youtube.com/watch?v=ywx3NVZxI1Y&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=14
Módosítva: 5 éve
0