Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai feladatsor

Főoldal » Középiskola » Matematika
923
Üdv, szeretnék segítséget kérni ebben a matematikai Feladat sorban. 11.osztályos anyag!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.
A szimmetria miatt ( cos(x) = cos(-x) ) átírhatjuk:
cos(x) + cos(x) = 1
2cos(x) = 1
cos(x) = 1/2

x = π / 3 + k*2π (k ∈ N)
és
x = - π / 3 + k*2π (k ∈ N)
1