Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Soss

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
nxnnxns
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
eredményszint=(Eredmény/nettó árbevétel)*100
ELÁBÉ szint=(ELÁBÉ/nettó árbevétel)*100
Árrés szint=árréstömeg/nettó árbevétel)*100

eredményszint=12%=Eredmény/17000EFt => Eredmény = 2040 EFt Társasági adó (ha más módosító nincs, és a mértéke 9%)=2040EFt*9%= 183,6 EFt -> 184 EFt (1000-re kerekítve)
ELÁBÉ szint=52%=ELÁBÉ/17000EFt => ELÁBÉ=8840 EFT
Árrés szint=(17000EFt-8840EFt)/17000EFt => árrés szint=48%
Egyéb ktg: 17000EFt-8840EFt-2040EFt=6120 EFt

Feltételezem, hogy nincs személyi jellegű költsége (arra nincs áfa), és minden költsége 27%-os:
Felszámított áfa: 17000 EFt*27%=4590 EFt
Levonható áfa: 8840+6120= 14960 EFt*27%=4039 EFt
Befizetendő áfa: 4590 EFt-4039EFt=551 EFt
Ha a 6120 EFt mind személyi jellegű költség, és az ELÁBÉ 27%-os:
Felszámított áfa: 17000 EFt*27%=4590 EFt
Levonható áfa: 8840 EFt*27%=2387 EFt
Befizetendő áfa 4590 EFt-2387 EFt=2203 EFt
0