Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel (8.osztály)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
6614
Egy egyenlő szárú derékszögű háromszög átfogója 5 cm hosszú. Mekkora a befogója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel egyenlő szárú, ezért a 2 befogó azonos hosszú. (jelöljük a-val)
Pitagorasz tételt felírva
a² + a² = 5²
2a² = 25
a² = 12.5
a = √12.5
a=3.535
A két befogója 3.535 cm hosszú.
0