Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabályos négyzet alakú gúla felszíne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
655
Ki kéne számolni egy Szabályos négyzet alakú gúla felszínét:

m=7,2cm
x=12cm
a=18,68cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először is az négyzet alapú :)
Tpalást= 4*(a*x)/2 = 4*(18,68*12)/2 =448,32 cm2
Talap = a*a = 18,68*18,68=348,9424
A = Talap+tpalást= 197,2624 cm2
1