Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
601
Hagyományos dobókocka lapjain 1-től 6-ig pöttyök szerepelnek úgy, hogy a szemben lévő lapokon lévő pöttyök számainak összege mindig hét. (1 + 6 = 7; 2 + 5 = 7 ; 3 + 4 = 7). Egy tucsok az egyesen pihen majd elkezd ugralni a kovetkezo modszer szerint a lapokon.
Csak a 4 szomszedos lapra ugrik minden ugrasaval, a paros szamokra 1/2 valoszinuseggel a paratlanokra 1/4 valoszinuseggel.
Mi az eselye, hogy 4 ugras utan az egyesre er vissza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
És akkor a maradék 1/4 valószínűséggel mit csinál?
1