Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
685
Ezt a kettő feladatot valaki meg tudná oldani laírással?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
7.
Up = 230 V
Usz = 23 V
Tehát a 10-edére csökkenti a transzformátor a feszültséget. Ez egyben azt is jelenti, hogy az áramerősséget a 10-szeresére növeli:
Ip = 0,3 A
Isz = 3 A

A teljesítmény:
P = Usz · Isz = 23V·3A = 69 W

8.
Ha a menetszám a 23-ad része, akkor a feszültség is a 23-ad része lesz. Szóval pont 10 V lesz. Viszont ez váltakozó áram, tehát hiába 10V, nem működik róla a vonat, mert az egyenáramot igényel. (Ez nincs benne a feladatban, ezt bizonyára mondta a tanár, vagy valahonnan "illik" tudni, nem tudom.) (Egyébként ha az egyik irányban van rákötve az egyenáram, akkor előre megy a vonat, ha a másik irányban, akkor hátra.)
a) nem
b) egyenáramra van szükség
Módosítva: 9 éve
0