Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Online oran vagyok, segitsetek gyorsan kell, jegyet kapunk SOS SOS SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
432
Ketsegbe vagyok esve, kerem szepen a segitsegeteket, 13 percem van ra :(
Sosem ertettem ezt a felet a fizikanak. Elore is koszonom nagyon szepen!!!!! A feladatok a kepen talalhatoak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`Delta E=c*m*Delta T`

1.
alkohol fajhője:
`c_(alkohol)=2.39 (kJ)/(kg*°C)`
`Delta E=458000 J `
`m=5 kg`
`Delta T=?`
`Delta T=(Delta E)/(c*m)=(458kJ)/(2.39 kJ/(kg*°C)*5 kg)`
`Delta T=38.32 °C`


2.
`Delta T=200°C`
`m=4 kg`
`Delta E=316000 J`
`c=?`
`c=(Delta E)/(m*Delta T)=(316kJ)/(4 kg * 200°C)=0.395 (kJ)/(kg*°C) `
A vörös réz fajhője `0.39 (kJ)/(kg*°C)`
Normál esetben mindig váltsd át a °C-ot Kelvinbe. Mivel itt `Delta T`-vel számolunk, ezért teljesen mindegy. A skála beosztását meghagyta Kelvin, szimplán más a kezdeti pont (abszolút 0 hőm.). Próbáld ki: 350K-270K teljes mértékben egyenlő 350°C-270°C
Módosítva: 5 éve
0