Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 10. Osztály, egyenletek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Feladat:

Mind a 4 feladat kell, de a 3. feladatban a két kifejezés összege szerepeljen a különbség helyett
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem.

Most olvasom, hogy a harmadik feladatban a két kifejezés összege nulla. Ilyenkor mivel mindegyik tag nulla, vagy pozitív, akkor az összeg csak úgy lehet nulla, ha mindegyik tag külön-külön nulla.
6-2x=0
x=3

Ha x=3, akkor a második tagban y= -4 lehet csak. :)
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0