Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
853
Elköltöttem a pénzem 15%át. Maradt 8500ftOM. Mennyi pénzem volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
8500:85=100
1%=100ft
100•100=10000
Válasz: 10000 forintod volt.

Így kell levezetni, de ha érted a logikáját, fejből is menni fog :)
Módosítva: 5 éve
0