Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mátrixok Feladat 5

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
421
Rövid magyarázattal együtt lenne szükségem a válaszra, hogy én, és mások is könnyebben megértsük.
Köszönöm szépen előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Készítem.
Érdemes meghallgatni a következő videóimat.
Egyrészt látni fogod, hogy egyenletrendszert lehet vele megoldani. A vektorok vegyes szorzata is a belőlük képezett mátrix determinánsa lesz.
A videókat ebben a sorrendben érdemes megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=n0uVuFx5Vtg&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=11

https://www.youtube.com/watch?v=ywx3NVZxI1Y&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=14

Az utolsót 6 és fél perctől érdemes nézni.
https://www.youtube.com/watch?v=kyDRmx6QTjY&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=20

Jó ha a determinánst a kifejtési tétellel is tudjuk számolni. mert én hajlamos vagyok elszámolni magamat, így most is kifejtéssel ellenőriztem, hogy nem számoltam el magamat.

Ha kéred, akkor írd ki új kérdésként, és legépelem neked mit szabad büntetlenül tenni egy mátrixszal. De már későre jár az idő. :)

Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0