Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás / Feltételes valószínűség#4

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
696
Egy 13 fős társaság moziba megy és egymás mellé kaptak 13 jegyet. Ha véletlenszerűen ülnek
le mennyi a valószínűsége, hogy Izolda, Klotild és Matild nem egymás mellett ülnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
statisztika, Valószínűség
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
13 fős társaság összesen 13! féleképpen ülhet egymás mellé.
Ha 3 fő egymás mellé akarna ülni akkor őket kivonva 13-ból 10 elem maradna, + 1 bokk, mert úgy számoljuk őket. Ekkor 3!-szor 11! lesz azon esetek száma, amikor egymás mellett ülnek, ahol a 3! a blokk belső sorrendje.
Node nem akarnak egymás mellé ülni, így számukra a lehetséges eset 13! - 3! 11! A kedvező esetek száma.

Érdemes megnézni hozzá ezt a videót.
https://www.youtube.com/watch?v=EXhWK59nNwc&list=PLwXxAxAEOlGg4BbBrP0eJzx31Z-3TVhwr&index=1
Módosítva: 5 éve
0