Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Izomerek

Főoldal » Középiskola » Kémia
340
1. Egy szerves vegyület gőzeinek levegőhöz viszonyított sűrűsége 2,56, százalékos összetétele: 64,86%C, 13,51%H.
a. Határozd meg a molekulaképletet
b. Írd fel a lehetséges izomerek szerkezeti képletét
Mlevegő=28,9g/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
d=2,56=Mvegyület/Mlevegő=Mvegyület/28,9

Mvegyület=2,56*28,9=73,984 g/mol

73,984*0,6486=48
48/12=4, tehát C₄

73,984*0,1351=10
10/1=10, tehát H₁₀

C₄H₁₀

CH₃-CH₂-CH₂-CH₃

CH₃-CH(CH₃)-CH₃
0