Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
527
Az exponenciális egyenleteket vesszük és a számokat mindig hatvánnyá kell alakítani, honnan tudom, hogy melyik szám hányadik hatványa az a bizonyos szám? Pl, hogy tudom meghatározni, hogy melyik szám hányadik hatványa a 36 és melyik szám hányadik hatványa a 216?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mármint melyik egész szám melyik egész kitevőjű hatványa?

Prímtényezőkre bontod:
216 = 2*2*2*3*3*3 = 2*3*2*3*2*3 = 6^3
0

Érdemes megnézned az erről szóló videóimat. Megtisztelsz, ha belenézel. :)
https://www.youtube.com/watch?v=BcuwOxykwWk&list=PLwXxAxAEOlGiZU5r7848UsLA4FO5J0CYz&index=2
0