Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
A c) alpont lenne a kérdésem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Amint eljutsz a "szorzásnál" a -4-hez, utna már bűrmivel "szorzod" az eredmény -4 lesz (szorzás ez a "karika" művelet)

azaz
-2011○-2010○...○-5 = N

N○-4 = (N+4)*(-4+4)-4 = -4

-4○-3 = (-4+4)*(-3+4)-4 = -4
...

azaz az eredmény -4
1