Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
509
Egy számtani sorozat második tagja 14. Ha az első taghoz hármat adunk, és a harmadik taghoz hozzáadunk négyet, akkor egy mértani sorozatot kapunk. Add meg a számtani sorozat első tagját és differenciáját!

Köszönöm szépen! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat, mértani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Nekiálltam
0

1.)a₁=25 d=-11
2.)a₁=4 d=10
1

Mindent értesz a megoldásból?
1

Alkst megoldása tökéletes, mint mindig. Én csak egy videómat szeretnék ajánlani. Ha van kedved és időd, megnézheted. :)
https://www.youtube.com/watch?v=UEg252s6pVk&list=PLwXxAxAEOlGg981HeeuaSl_WoflUNqhoW&index=7
1