Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
A páros természetes számokat a következő alakzatba rendeztük:
0
2. 4
6. 8. 10
Az első sorban egy a másodikba kettő és így tovább. Hányadik sor hányadik eleme lessz a 2020
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

2020:2+1=1011. elem a 2020
a₁=1, d=1 (a₁+(a₁+(n-1)*d)/2 *n=1011⇒0=n²+n-2022, innen n=44,47 < n=45. sorban lesz 1011 - (1+44)/2*44 =1011 - 990 = 21. elem.
1