Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia!Kérlek segitsetek! :) NEM ÉRTEM

Főoldal » Középiskola » Kémia
679
Egy oldat 250köbcentimétere (cm3) -e 14g kállium-hidroxidot tartalmaz.Mekkora az enyagmennyiség tömegkoncentrációja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A tömegkoncentráció az oldott anyag tömegének (14g) és az oldat térfogatának (250 cm³) a hányadosa:
9 g / 250 cm³ = 0,036 g/cm³
A szokásos mértékegység g/dm³, vagyis érdemes a cm³-t átváltani dm³-be:
1 dm³ = 1000 cm³
vagyis 250 cm³ = 0,25 dm³
A koncentráció:
9 g / 0,25 dm³ = 36 g/dm³
1