Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan hàzi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
Legyen ABC egy A-ban derékszögű háromszög ,és D az A pont vetülete a BC-n.
a) ha BD= 4cm és CD =12 cm, számítsd ki az AD,BC,AC,AB szakaszok hosszát.
b) ha AB= 5√3m és BD = 5m, szamitsd ki a BC, AC szakaszok hosszát!
c) Ha AD= 12 cm és BD = 9cm , számitsd ki az AC és BC szakaszok hosszat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#mertan, #segitseg
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az a) feladatot leírtam:
0