Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika számolás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
308
Csatolok képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
R=U/I=220V/10A=22Ω
(p="ró" betű)=1Ω·mm²/m
l=44m (a vezeték hossza)
A=? (a vezeték keresztmetszete)
R=p·(l/A)
A=(p·l)/R=(1·44)/22=2mm²
0

Csatolok képet
0