Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9. Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
507
Az elkészült nyerstészta tömege 1,8 kg. A liszt,, a zsíradék, valamint az egyéb adalékanyagot tömegének aránya 6 : 2 : 1.
Mennyi lisztet, zsíradékot és egyéb összetevőt tartalmaz a tészta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Liszt 6x
Zsír 2x
adalék x
6x + 2x + x = 1,8
9x=1,8
x=0,2

Adalék: 1,2 kg
Zsír: 0.4 kg
Liszt 1,3 kg
Módosítva: 5 éve
0