Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alkstat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
541
valamely vegyszerrel szúnyogirtást végeztek. azt tapasztalták, hogy az első permetezésnél a szúnyogok 80%-a elpusztult, az életben maradottakban viszont annyi ellenálló képesség fejlődött ki, hogy a második permetezést már csak a szúnyogok 40%-át pusztitota el. a harmadik irtás már csak a 20%-os hatékonyságú volt.

a) mennyi a val, hogy egy szúnyog túlél három permetezést?
b) mennyi a val, hogy egy szúnyog még két permetezést túlél, feltéve, hogy az elsőt túlélte?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A) 0,2*0,6*0,8=0,096= 9,6 %
B) 0,6*0,8=0,48 = 48%
Módosítva: 5 éve
1