Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1620
1. Hány óra alatt ásna fel 6 munkás azt a kertet,amelyet 14 munkás 18 alatt ás fel?
2. Hány perc alatt oldaná meg 18 tanuló azt felmérőt feladatsort,amelyet 24 tanuló 45 perc alatt old meg?
3. Ágiék 1800km-es autós túrát terveznek.Hány eurót kell üzemanyagra tartalékolniuk,ha a személygépkocsi 5,2 liter gázoldajat fogyaszt 100 km-en és 1 liter gázolaj ára:1,45EuRÓ
4.Ági a túra első napján reggel 6 órától 12 óráig 18,30Eurót költött el.Hány eurót fog elkölteni este 10 óráig?
5.Ha egy egyenletesen haladó vonat 1 óra 4 perc alatt 80km-t tesz meg, mekkor utat tesz meg 0,6 óra alatt?
6.Hány nap alatt végezne 8 munkás napi 10 órai munkával azzal a feladattal,amelyet 12 munkás napi 8órai munkával 16 nap alatt old meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
14 munkás = 18 óra
1 munkás = (14x18) 252 óra
6 munkás = (252:6) 42 óra

2.
24 tanuló = 45 perc
1 tanuló = (24x45) 1080 perc
18 tanuló = (1080:18) 60 perc

3.
100 km = 5,2 liter = 7,54 euró
1800 km = (5,2x18) 93,6 liter = (18x7,54) 135,72 euró

4.
6-tól 12-ig = 6 óra= 18,30 euró
6-tól 22-ig = 18 óra = (18,30x3) 54,9 euró

5.
64 perc = 80 km
1 perc = (80:64) 1,25 km
36 perc = (1,25x36) 45 km

6.
12 mukás = napi 8 óra munka = 16 nap
1 munkás = napi (12x8) 96 óra munka = 192 (12x16) nap
8 munkás = napi (96:8) 12 óra munka = (192:8) 24 nap
1