Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fogalmazás (sürgős)

473
Irodalomból kell fogalmazást írnom, Gulliver vagy Candide "tovább írását". Tovább utaznak és Magyarországon vannak a 21. században. Csak az egyik történetet kell tovább írni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

2
Kell még?
0

Nagy vonalakban ilyet ínék: Candide: (ugye az eredeti sztoriban - remélem olvastad - mindig csodálkoznak, hogy milyen az adott ország, ahova éppen keveredtek. Ezért ezt is valahogy így csinálnám meg) + nekem most este van, és nem fog minden eszembe jutni, de gondolkozz még e mellé, és mindenképpen azt a részét próbáld meg megfogni a dolognak, hogy mi az, ami csak Magyarországon van, pl a hungarikumokat tedd bele. Tehát: Candide Magyarországon: Ahogy Magyarországra ért, látta, hogy ez a világ is merőben más, mint a többi. Írj pl. az elektromos autókról (ilyen ugye máshol is van, de mivel eddig "csak olyat látott, ami a könyvben le volt írva" ezért ez is újdonság a számára. ), írd le a magyar táj jellegzetességeit, kóstoljanak magyar bort, pálinkát, ízletes jellegzetes magyar ételeket. Lepődjenek meg, hogy milyen fejlett a technika (telefonok, számítógépek, repülők, + csomó dolog, ami tudom, hogy van, de olyan fáradt vagyok, hogy nem jut eszembe:D...esetleg műholdak, amik bár nem magyarok, de itt is tapasztaljuk a hatását és ezt elmesélheti Nekik valaki).
Én olyat is írnék, hogy amikor beérnek Budapestre, ledöbbennek, hogy milyen szennyezett a levegő, de a nyüzsgő élet, boltok, amiket még sosem láttak, nagyon tetszenek nekik. Viszont a levegőtől (mert eddig ugye csupa tiszta, szép helyen jártak) nagyon hamar rosszul lesznek, így úgy döntenek, elhagyják Budapestet. (Azért maga a város nagyon tetszett nekik -vár, parlament, citadella, stb - sőt, még a metrót is kipróbálták, amitől teljesen ledöbbentek, hogy a sötét alagútban száguldanak, meg is ilyedhetnek esetleg tőle, ezért a következő megállónál nagyon gyorsan leszállhatnak, ilyenek)

Holnap megpróbálok még írni, ma ennyjre futotta, viszont nem nagyon leszek itthon, úgyhogy ennyit elküldök most, hátha ez addigis segítség.
Hajrá!
0