Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK FONTOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Valaki ha tud segítsen! Előre is köszönöm!
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem.
a.) Nincs ilyen. A távolságtartó transzformációk egybevágósági transzformációk, melyek szögtartóak.
b.) Szögtartó, de nem távolságtartó transzformációk a hasonlósági transzformációk. Középpontos hasonlóság (kicsinyítés, nagyítás.)
c.) Nincs ilyen. A távolságtartó transzformációk egybevágósági transzformációk, melyek egyenestartó geometriai transzformációk.
d.) Egyenestartó, de nem távolságtartó transzformációk a hasonlósági transzformációk. Középpontos hasonlóság (kicsinyítés, nagyítás.)

Érdemes megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=4wV6gOubwio&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=6

Módosítva: 5 éve
0