Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Parabola egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
899
Írjuk fel a parabola egyenletét, ha a fókusza (-7;0) pont, és a vezéregyenesének az egyenlete x-7=0!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem.
https://www.youtube.com/watch?v=Eje6Fwq3458&t=6s
Ez egy x tengelyre fordított parabola. A direktrix és a fókusz távolsága 14 egység. A parabola csúcsa pedig az origó. p/2=-7 ezért p= -14.
A parabola egyenlete y a másodikon = 2px, tehát y a másodikon = -28x lesz a parabola egyenlete.
Módosítva: 5 éve
1