Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszi!

Főoldal » Középiskola » Matematika
759
2x*(3-x)*(2x-5)=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
Csatoltam képet.
1

Az ilyen alakú egyenletek megoldási menete a következő:
Egy szorzat akkor és csak akkor 0, ha valamelyik tényezője 0.
Ebben az esetben:
(1) 2x=0 -> x₁=0
(2) 3-x=0 -> x₂=3
(3) 2x-5=0 -> x₃=5/2
Ez a három megoldás lehetséges.
Módosítva: 9 éve
1

Szia. :) amit én leírtam természetesen csak az egyik megoldás. Csatolom
1

Azért elég lelkesek vagyunk srácok :D
1

Ha ennyire benne vagytok ebben is segítenének?
a+5/a-3=b
Ki kell fejezni az a-t
Módosítva: 9 éve
0

Csatolom :)
0