Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
1473
Rendelkezésünkre áll 100 cm3, 5 tömeg%-os 1,05 g/cm3 sűrűségű nátrium-hidroxid oldat.
Mekkora térfogatú 13,00-as pH-jú oldat készíthető ebből? Kv = 10^-14;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
pH=13 tehat pOH=1, vagyis 0.1 mol/dm3 az oldat koncentracioja.
Az eredeti oldatban van 5.25 g NaOH(105 g az oldat, ennek az 5%-a 5.25)ami 0.13125 mol.
Ezt fel lehet higitani amig a koncentracio 0.1 mol dm3 lesz. 1.3125 dm3 lesz annyi a koncentracio.
0