Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek , hatványozás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
406
Sziasztok! Matek hatványozás , törtekkel!
(5/6)3 • (3/4)3 ( hármasok a kitevők)
(7/9)4 •(9/7)4. (Négyesek a kitevők)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, hatványozás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Elég csak az eredmény vagy az is kell, hogy hogyan számoltam ki?
0

(5/6)³·(3/4)³=(5³·3³)/(6³·4³)=5³/(2³·4³)=(5/8)³. Az első feladatban 3³-al egyszerűsítettünk és felhasználtuk, hogy 6³=2³·3³.
(7/9)⁴·(9/7)⁴=(7·9)⁴/(9·7)⁴=1. A második feladatban 63⁴-el egyszerűsítettünk.
Módosítva: 5 éve
1