Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9. Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
653
Energiatakarékos izzókat szeretnénk vásárolni. Többféle is van a kiválasztott teljesítményűek között. Az X típusból 9 darabot vehetünk a vásárlásra szánt összegből. Hány darabot vehetünk ugyanekkora összegért abból a típusból,
a, amelynek darabja 1,5-szer annyiba kerül, mint az X típusú
b, amely darabjának ára csak háromnegyede az X típusú darab árának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A) 9 : 1,5 =6 db-ot
B) 9 : 3/4 = 9 · 4/3 = 12 db-ot
0