Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mit rontottam el a feladatmegoldásban? (Szinusz és koszinusztétel)

Főoldal » Középiskola » Matematika
623
Sziasztok! Egy feladat megoldásában kérném segítségeket. Órán is a szinusz és koszinusztételt gyakoroltuk és ennek a feladatnak az a része nem okozott nehézséget. De a b része kifogott rajtam :)

A feladat: szögeit tekintve milyen az a háromszög, amelyikben a szokásos jelöléssel a=22cm, b=15 cm és γ= 13°
(Egyesre keresítettem az eredményeket, mivel úgy kérte a tanárnő)
Először felírtam a koszinusztételt:
c² = 22² + 15² - 2 *22*cos13
c²= 225 +484 - 643
c² = 66
c = 8

Ezután felírtam a szinusztételt
Sin α = sin 13
---‐----- ---------
22 8

A szinusz 13-mat elosztottam nyolccal, utána beszoroztam a 22-vel, majd benyomtam a shift szinuszt, és kijött α-nak harminc nyolc

Ezután a Bétát úgy számoltam hogy a
180- (38+13) = 127

Nekem kicsit furának tűnik ez a kijött megoldás, esetleg meg tudnátok erősíteni benne, hogy mi benne a rossz ? Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Szinusztétel, koszinusztétel, házi feladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
0