Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletre vezető problémák

Főoldal » Középiskola » Matematika
3058
1.)
Melyik az a sokszög, amelyben az átlók száma annyival nagyobb az oldalak számánál, ahányszor a belső szögek összege nagyobb 90(foknál)?

2.)
Nyelvvizsgára készülve minden nap ugyanannyi tesztet oldottam meg egy 720 tesztet tartalmazó könyvből. Ha naponta 20 teszttel többet oldottam volna meg, akkor 3 nappal hamarabb lettem volna készen vele. Hány napig tartott a tesztek megoldása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
n szog atloinak szama: n*(n-3)/2
n szog szogeinek szama: (n-2)*180
A feladat szerint:
n(n-3)/2 - n = (n-2)*180/90
n(n-3) -2n = 4(n-2)
n^2 - 3n - 2n = 4n -8
n^2 -9n +8 = 0
(n-1)(n-8)=0
n=1 vagy n=8
Tehat 8-szog a megoldas.

2.)

(720/x)-3=720/(x+20) vezessem le?
2