Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok légyszi valaki elmagyarázza a hasonlóság alkalmazásait?Holnap irok dolgozatot

Főoldal » Középiskola » Matematika
1587
1. Egy szög szárait párhuzamos egyenesekkel metszünk, az egyik száron keletkező szakaszok rendre a, b, a másik száron keletkezők c, d. A párhuzamosokból a szögszárak által kimetszett szakaszok x és y. Határozza meg az ismeretlen szakaszhosszakat, ha
a) a=7, b=4, c=9, x=6
b) a=10, c=11, d=6, x=8
c) a=10, c=11, d=3, y=9
d) b=7, d=9, x=8, y=13
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Készítem!
Sorolja fel a háromszögek hasonlóságának 4 alapesetét! Két háromszög hasonló, ha
3-3 megfelelő oldaluk aránya megegyezik
2-2 megfelelő oldaluk aránya és az általuk közrezárt szögük megegyezik
2-2 megfelelő oldaluk aránya és a nagyobbikkal szemközti szög megegyezik
szögeik páronként megegyeznek.
Ha a 4 alapeset bármelyike igaz, akkor a többi is érvényesül.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet. Érdemes megnézned ezt a videómat.
https://www.youtube.com/watch?v=6nXzeOnR5fk
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet. Legyél ügyes. Nézd meg a videómat. Egyet megcsináltam. Próbáld meg a többit egyedül. Ha nem megy, írj rám a levelezőbe. Akkor még egyet megcsinálok neked. :)
Módosítva: 5 éve
0