Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HELP!

Főoldal » Középiskola » Fizika
755
Fizika házi ismét, nem értek hozzá

Lejtőn mozgott a test, a lejtő magassága 4 méter. Mekkora volt a lejtő alján mért sebessége ha a test tömege 2 kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#légyszivalaki
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Energiamegmaradás:
Lejtő tetején helyzeti energia:
E = m·g·h
Alján a mozgási energia ugyanennyi:
m·g·h = 1/2·m·v²
g·h = 1/2 v²
v = √(2gh) = √(2·10·4) = √80 m/s = ... nézd meg számológépen, mennyi a √80

Nem is kellett hozzá a tömeg, kiesett.
0