Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) x tengelyre tükrözve:
x^2+y^2-12x-6y+40=0

b) (x-6)^2-36+(y+3)^2-9+40=0
(x-6)^2+(y+3)^2=5

sugár: gyok(5), 3x ekkroa sugarú
(x-6)^2+(y+3)^2=5*9
(x-6)^2+(y+3)^2=45

ha szeretnéd ezt kibonthatod, pont kiesik az eredeti egynletben lévő 40-es konstans.

c)
x^2+y^2-12x+6y+40=0
7*7+(-5*-5)-12*7+6*(-5)+40=0
49+25-84-30+40=0
0=0... igen.
Módosítva: 5 éve
0