Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia -

Főoldal » Középiskola » Kémia
375
1. Számold ki, hogy az atommag átmérőjét 1 mm-nek képzelve mekkora lenne az atom átmérője!

2. Tekintsük a következő atomot: 1737Cl (a 17-es a bal alsó sarokban van, a 37-es a bal felsőben, csak a Teams-ben ezt most csak így elcsúsztatva tudom jelölni)

Add meg a következőket!

Protonszám:

Elektronszám:

Neutronszám:

Z:

A:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
Az atom átmérője 10 000-szer nagyobb, mint az atommagé, ezért
10 000 mm = 10 m lenne az atom átmérője.
Ha van kedved. nézd meg ezt a videómat.
https://www.youtube.com/watch?v=V8BAEWpPAPU&list=PLwXxAxAEOlGgoSN7mVHesgExz0iqvh9VH
Módosítva: 5 éve
0