Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

———>MATEMATIKA<———

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Sziasztok valaki ezt meg tudná nekem oldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha én ezt jól gondolom akkor a következők a megoldások:
A Pithagorasz tétel( A derékszögű háromszög befogóinak négyzetösszege egyenlő a háromszög átfogó négyzetösszegével) miatt:a2+b2=c2, tehát 8 a négyzeten+ 15 a négyzeten= c2, így ezt megoldva 64+225=c2, 289=c2 c=17

0

Ha én ezt jól gondolom akkor a következők a megoldások:
A Pithagorasz tétel( A derékszögű háromszög befogóinak négyzetösszege egyenlő a háromszög átfogó négyzetösszegével) miatt:a2+b2=c2, tehát 8 a négyzeten+ 15 a négyzeten= c2, így ezt megoldva 64+225=c2, 289=c2 c=17

0