Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatok.(középiskolás)

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Határozzuk meg a számtani sorozat első elemét,differenciáját,ha a következő tagokból áll.
a1+a2+a3= 12
a4+a5+a6=30

Egy út egyik oldalán egy ablakból ,az út szintjétől 7,6 m magasságból egy szemben lévő házfal alját 30 fokos lehajlási szöggel,tetejét 25 fokos emelkedési szöggel látjuk.Milyen magas a házfal?

Egy toronyból,egyenes vonalban,vízszintes terepen egy ösvény vezet el.Az ösvény mentén van két kő, a közelebbi 96,2 m távolságra van a toronytól.Milyen hosszú a két kő közötti útszakasz,ha a távolabbi kő, a torony 24 m magasan lévő ablakából 6 fokos lehajlási szöggel látható?
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT ELŐRE IS. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Nekiálltam
1

d=2;a₁=2
1

13,738 méter magas
1

132,145 méter
1