Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az átlag: `bar x = (5+9+4+17+12+8+11)/7=66/7~~9.4286`

A korrigált szórás: `s=sqrt(((5-66/7)^2+...+(11-66/7)^2)/6)``=``sqrt(412/21)``~~``4.4293`

`x_i` standardizált párja `(x_i - bar x)/s`. A teljes adatsor: `-0.9998`, `-0.0968`, `-1.2256`, `1.7094`, `0.5805`, `-0.3225`, `0.3548`
0