Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
291
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A két megadott egyenlet kibontva:

`x_2 + x_3 + x_4 -3 bar x = 6.1`

`4 bar x - x_5 - x_6 - x_7 - x_8 = 3.6`

Az elsőből kivonva a másodikat:

`x_2 + x_3 + x_4 + x_5 + x_6 + x_7 + x_8 - 7 bar x = 2.5`

A bal oldalon az első hét tag majdnem az átlag nyolcszorosát adja, de még hiányzik belőle `x_1`. Tehát:

`(8 bar x-x_1)-7 bar x=2.5`

`bar x-x_1=2.5`

`x_1-bar x=-2.5`

(Egyébként mindig igaz, hogy `sum_{i=1}^n (x_i - bar x) = 0`.)
Módosítva: 5 éve
1