Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1007
melyik az a szám amelynek a négyszere 26-tal több mint a nála 3-mal nagyobb szám háromszorosa? (mi úgy szoktuk órán kiírni az adatokat majd felírni egyenletbe majd kiszámítani)
b) melyik az a szám amelynek az ötszöröséhez hozzáadtuk a nála 2-vel kisebb számot és eredményül 100-at kapunk..
Kérlek titeket,hogy egyenletbe írjatok mindent..
köszönöm..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x>(3+x)*3(a kacsacsőr alá írj 26-ot)

4x=(3+x)*3+26. Zárójel felbontás

4x= 9+3x+26. |-3x

X=35




5x+x-2=100

6x-2=100

6x=102

X=17




0