Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

C,D,E,F

Főoldal » Általános iskola » Matematika
515
Kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c:
eredeti szám:10x+1+x
új: (10x+1)+2+x+2
Ennek a kettőnek lesz az összege 90.
d:
eredeti: 10x+x-2
új: 10x+1+(x-2)+1
eredeti+új>100
e
er.: 10x+x-2
új:10x+3+(x-2)+3
eredet-új=33
f
er: 10x+x=13(vagyis 11x=33)
felcserélve:x+10x
Különbségük 19(ebbe nem vagyok biztos, de én így értelmezem a feladatot)
itt a felcserélt számnak kell nagyobbnak lennie. mivel az eredetiből nem vehetjük el.. Így a felcserélt összege 32. és így mindkettőre kijön x-re 3.(felcseréltnél kerekítve)
0