Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet megoldása komplex számokkal?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
573
x^2-(2+i)*x+3-9*i ezt kell megoldani. Szerintem úgy, ahogy elkezdtem, de nem jó, ha visszaellenőrzöm a gyökjel alatti értékeket, viszont nem tudom, hol rontottam el.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, egyenlet, számok, másodfokú, megoldóképlet, egyetem, komplex
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet. Szépen indultál, de a tompaszög fontos. Nagyon jó, hogy áttértél trigonometrikus alakra. Ajánlok egy videómat erről, ha van kedved nézz bele. Köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=9ZFIsz6WFZw&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=9
Ha megnézed a videómat, akkor simán meg tudod oldani. :)
A komplex számok algebrai alakjáról is van videóm. A tangensnél fordult világ van, b/a. :)
Módosítva: 5 éve
1